Nicole (34): ‘Ik had vroeger al last van acne gehad en zo’n 7,5 jaar geleden begonnen bij mij opnieuw de klachten: kleine ontstekingen op mijn gezicht en decolleté. De ene keer had ik er meer last van dan de andere keer.
In de periode dat ik er meer last van had, was ik behoorlijk onzeker. Op mijn leeftijd vond ik het ook niet passend meer.
Op dat punt ben ik eerst bezig gegaan met mijn voeding: wat had er invloed op? Door na te denken over wat ik had gegeten wanneer ik weer meer last had kwam ik er achter wat invloed op mijn huid heeft.
Blijkbaar was ik gevoelig hiervoor want wanneer ik bepaalde voeding uit de weg ging, had ik er ook minder last van. Af en toe dronk ik een cappuccino en kreeg ik nadien een pukkel. Ook bleek ik gevoelig voor suikers en vetten.
Nu heb ik het er niet meer voor over om iets te eten of te drinken wat vervolgens acne veroorzaakt. Ik heb een gezonde levensstijl omdat ik mij daar lekker bij voel!
Daarnaast had ik ook veel middeltjes van de dokter; waaronder een clindamycine-depper en de Diane 35 pil. Op een gegeven moment ben ik toen met de pil gestopt; waardoor ik (naar mijn idee) ook weer meer last van pukkeltjes kreeg.
Hoe ik precies bij Huidzorg Plus ben gekomen weet ik niet meer, maar tegenwoordig ben ik nog steeds bij Sandra onder behandeling. Ik krijg de acnebehandeling met glycolzuurpeeling: een pittige behandeling maar wel zeer effectief. De grondige reiniging tot in de kern is echt iets wat bij mij past!
Wanneer ik weer een behandeling heb gehad voelt mijn huid schoon! Het geeft mij een prettig gevoel dat er aan gewerkt wordt, het maakt me zekerder als ik de weken na de behandeling minder last heb. Ook merk ik dat de conditie van mijn huid veel beter is en ik minder onzuiverheden heb.
Omdat ik dacht dat mijn acne niet erg genoeg was had ik er niet aan gedacht om naar een huidtherapeut te gaan. Achteraf had ik dat echt veel eerder moeten doen.
Mijn tip aan jou is om echt contact op te nemen met Huidzorg Plus: laat je adviseren! Het wordt vaak zelfs nog deels vergoed door je zorgverzekering: kijk dit na en maak er gebruik van.’