We horen er veel over: antioxidanten! Maar wat doen deze nou eigenlijk voor jouw huid? Lees het in onze blog!

Antioxidanten beschermen jouw huid tegen vrije radicalen. Maar wat zijn dan vrije radicalen? Laten we daar eerst eens even wat dieper op in gaan.

Vrije radicalen

Heel kort gezegd: schadelijke invloeden. Het zijn reactieve zuurstofmoleculen die maar één neutron hebben, die die vrije plaats graag opgevuld ziet. Juist: aan iets wat schade aanbrengt. Wat betreft de huid zijn vrije radicalen verantwoordelijk voor de veroudering die je in de huid ziet.

De hoeveelheid vrije radicalen verschilt per persoon en heeft te maken met de levensstijl. Wanneer er teveel vrije radicalen aanwezig zijn brengen zij schade aan onze huid. Ongezonde voeding, alcohol, roken, medicijngebruik en omgevingsfactoren veroorzaken méér radicalen. En hoe meer radicalen, hoe meer schade.

Antioxidanten

Bovenstaand verhaal over de vrije radicalen is niet fraai, vooral omdat we natuurlijk allemaal een gezonde, stralende, ‘jonge’ huid willen behouden. Antioxidanten zijn combinaties van vitaminen en mineralen die in staat zijn om schadelijke invloeden uit te schakelen.

Volgens het Voedingscentrum* werken de stoffen vitamine E en C, bètacaroteen, spoorelementen seleen en zink als antioxidant en krijg je voldoende antioxidanten binnen wanneer je je aan de Schijf van Vijf houdt.

Ook bevat de huid zelf van nature antioxidanten maar vaak is dit niet voldoende om de ‘schade’ tegen te gaan. De natuurlijke antioxidanten nemen in de loop der jaren af. Daarom is een product met antioxidanten aan te raden! 

Producten met antioxidanten die in de zomer onmisbaar zijn

ZO Skin Health Daily Power Defense

Dit is de meest favoriete dagcrème van de huidtherapeuten van Huidzorg Plus en misschien binnenkort ook wel die van jou! Want naast antioxidanten bevat de Daily power defense ook retinol en enzymen die bijdragen aan het herstel van beschadigde cellen en verjonging van de huidcellen.

Overige voordelen:

– Hersteld DNA-schade in de huid

– Optimaliseert barrièrefunctie

– Verminderd tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, doffe huid

– Reguleert reactie op ontstekingen

ZO Skin Health 10% Vit. C serum

Dit serum bevat ascorbinezuur: de meest pure vorm van vitamine C die jouw huidtextuur revitaliseert en de huid verhelderd. Ook bevat het andere antioxidanten: vitamine E en Q10 wat jouw huid beschermt tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Het serum activeert zichzelf wanneer het in contact komt met het vocht wat van nature al in jouw huid zit.

Overige voordelen:

– Snelle exfoliatie van (oppervlakkig) pigment

– Verminderd tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, doffe huid

– Zorgt voor egale huidtoon en heldere huidskleur

– Voorkomt (zoveel mogelijk ) nieuwe pigmentatie

– Optimaliseert barrièrefunctie

Dermaceutic C25 cream

De C25 cream bevat onder andere 25% vitamine C, vitamine A, B5, E als antioxidanten en is geschikt voor de gevoelige, droge huid of een jonge huid.

Overige voordelen:

– Zorgt voor egale huidtoon en heldere huidskleur

– Bestrijdt oxidatieve stress

– Beschermd de huid tegen tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, doffe huid

– Vermindert vochtverlies en zorgt dat huid soepel en elastisch blijft

Dermaceutic Tri Vita C30 cream

De Tri Vita cream bevat 30% vitamine C waaronder 15% ascorbinezuur: de meest sterke en pure vorm van vitamine C. Het werkt epidermaal (bovenste huidlaag) en dermaal (iets dieper in de huidlaag) en zorgt ervoor dat je huid hersteld, pigmentatie voorkomen wordt en je huid straalt!

Overige voordelen:

– Stabiliseert pigment

– Verminderd tekenen van huidveroudering: fijne lijntjes, rimpels, doffe huid

– Zorgt voor egale huidtoon en heldere huidskleur

– Zorgt voor natuurlijke ‘glow’

* Bron: Voedingscentrum.nl