Er zijn twee soorten overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Hypertrichose is haargroei op plaatsen waar van nature al haargroei is, maar in overmatige vorm.

Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen volgens een mannelijk beharingspatroon. Deze laatste vorm komt vaak voor.

Welke haren zijn geschikt om te laseren?

De meest ideale kandidaat voor laserontharing heeft een lichte huid en dikke, stugge, donkere haren. Rode, grijze en witte haren zijn niet geschikt om te laseren. Deze kunnen door middel van elektrische epilatie behandeld worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?           

Er zijn verschillende soorten groeifases waar jouw haren zich in bevinden. Dit zijn de groei-, overgangs- en rustfase. Een laser is alleen effectief op haren die zich in de groeifase bevinden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig om het uiteindelijke resultaat te zien! Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig om het optimale resultaat te bereiken.

Hoe gaat het laseren in zijn werk?

Bij overbeharing zien we vaak dat er haren ontstaan op de bovenlip, kin, hals, borst, buik, rug, tepels en aan de binnenzijde van de bovenbenen. Bij Huidzorg Plus worden de haren verwijdert met de MedArt 435 Diodelaser. Uit de wetenschappelijke onderzoeken komt naar voren dat een behandeling met de diode-laser veilig is en de beste resultaten geeft.

Maar hoe zorgt de laser er voor dat het haartje wordt vernietigd?

Het laserlicht verwarmd het pigment van het haartjes, door deze warmte wordt ook het haarzakje vernietigd. De laser richt zich alleen op de haartjes, de rest van de huid blijft in tact.

Ongeveer 14-21 dagen na de behandeling vallen de haartjes vanzelf uit en zie je al resultaat.

Wat voel ik tijdens de behandeling?

Laserontharing is niet pijnloos. Wanneer de laserpulsen worden gegeven lijkt het alsof er elastiekjes tegen de huid worden geschoten. Onze laser heeft een koeling, waardoor de behandeling goed vol te houden is.

Hoe ziet de huid er uit na de behandeling?

Na de behandeling kun je warmte in de huid voelen en kan de huid er wat rood uit zien. Ook kan er perifolliculair oedeem optreden, dit is een lichte zwelling rondom het haarzakje.

Mocht het nodig zijn, dan kan de huidtherapeut de huid met de juiste middelen camoufleren, zodat je je dagelijkse werkzaamheden zonder problemen kunt hervatten.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars zien hirsutisme als een cosmetisch probleem, dus laserontharing wordt alleen in het gelaat vergoed.

Meer weten of laserontharing wat voor jou is? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek! Bel even naar 053-43676393 of mail naar info@huidzorgplus.nl