Acne is een huidaandoening met een grote prevalentie onder adolescenten, maar komt ook zeker op latere leeftijd voor. De pukkels die zich ontwikkelen zijn cosmetisch storend en zijn zelfs vaak pijnlijk. Maar wat dacht je van de psychische impact die acne op je kan hebben?  

Misschien ken je het wel: voor het slapen gaan ontdek je een beginnend puistje en de volgende dag is het een grote puist geworden die nog flink pijn doet ook.

Toch moet je je op school of werk vertonen, dus probeer je het  zoveel mogelijk te camoufleren met make-up. Tevergeefs: het blijft duidelijk te zien. Je voelt je rot en ondertussen komen er naarmate de tijd verstrijkt steeds meer pukkeltjes en vlekjes er bij.

Jij voelt je steeds onzekerder worden. Je zit in een neerwaartse spiraal en houdt zelf deze vicieuze cirkel in stand door allerlei producten te gebruiken die jouw huid geen goed doen.

De volgende citaten zijn (eerdere) uitspraken van onze patiënten:

“Al langere tijd had ik erg veel last van acne in mijn gezicht. Dit vond ik niet prettig en het maakte me onzeker omdat het altijd zichtbaar is.”

“Tijdens mijn puberteit is bij mij acne ontstaan, ik was een jaar of 14. Het heeft me heel onzeker gemaakt.”

In de praktijk horen we dagelijks uitspraken als deze. Voordat wij starten met een behandeltraject voor acne, wordt er een vragenlijst ingevuld die de Kwaliteit van leven meet. Bovenstaande gevoelens komen dan ook naar voren als we de resultaten van de vragenlijst bekijken.

In eerder onderzoek van Huidzorg Plus (onder acnepatiënten) werd gevraagd of zij eens waren met de stelling ‘Acne is een fase in je leven en zal vanzelf weer overgaan, behandeling is niet nodig’. Maarliefst 85% van de deelnemers waren het met deze stelling oneens. Toch blijkt uit datzelfde onderzoek dat er gemiddeld 2,6 jaar(!) wordt gewacht met het starten van behandeling.

Zolang jouw huid niet de juiste verzorging krijgt zal jouw huid niet verbeteren, en zal jouw gemoedstoestand ook niet beter worden.

Laat Huidzorg Plus jou helpen!

Huidzorg Plus kan jou een behandeltraject bieden waarbij er wordt gestreefd naar een gezonde huid. Naast een gezonde huid vinden de huidtherapeuten van Huidzorg Plus het net zo belangrijk dat jij blij met je huid bent. Daarom meten wij tijdens het behandeltraject regelmatig hoe JIJ in je vel zit.

En uit de volgende citaten blijkt dat patiënten erg blij zijn dat zij de stap naar verbetering hebben gemaakt:

“Ik heb Huidzorg Plus ruim 1,5 jaar geleden ontdekt en dat heeft mijn leven positief veranderd: mijn huid straalt!”

“Mijn huid is weer mooi egaal, niet meer rood, voelt lekker glad aan en het heeft zijn gezonde glans weer terug. Ik ben er heel blij mee en krijg veel complimenten van de mensen om mij heen.”

Ben jij het zat om ongelukkig te zijn door jouw acne en durf jij de stap te nemen naar een gezonde huid? Maak een afspraak met een van onze huidtherapeuten: 053-4367393 

Behandeling in Corona-tijden

Op dit moment is de praktijk gesloten voor fysieke behandelingen i.v.m. coronamaatregelen. Wil je toch advies krijgen over wat jij zelf kunt doen om je acne te verminderen? Dat kan! Wij plannen een beveiligd videoconsult met je in, waarbij we een speciaal behandelplan voor je opstellen dat je zelf thuis kunt uitvoeren!