Een effectieve, veilige methode om je huid te verbeteren? Kom wat meer te weten over microneedling!

Microneedling wordt ingezet bij
– Huidverjonging (verbetering fijne lijntjes en verslapping)
– Grove poriën
– (Acne) littekens
– Pigmentvlekken
– Striae

Maar hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Microneedling staat ook wel bekend als behandeling met de Dermapen. De huidtherapeut zet een kopje op deze pen die 11 minuscule naaldjes bevat. Deze naaldjes worden tijdens de behandeling op gecontroleerde wijze verticaal in de huid ‘gevibreerd’ waardoor er gaatjes in de huid worden geprikt. De diepte van deze gaatjes variëren tussen de 0,5mm en 2,5mm.

De wondgenezing wordt op gang gebracht: door deze gaatjes komen er groeifactoren vrij en wil de huid graag genezen waardoor aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Een ander voordeel van microneedling: actieve ingrediënten (zoals bijvoorbeeld antioxidanten) hebben een groter effect op de huid wanneer deze ‘ingeneedled’ worden.

Na de behandeling

De huid zal door de behandeling tijdelijk rood, warm en licht gezwollen zijn. De warmte en zwelling verdwijnt vaak dezelfde dag nog maar de huid kan de eerste 1-3 dagen nog wel iets roder zijn. Natuurlijk mag je de huid camoufleren; maar we raden je wel aan om dit met minerale make-up te doen. Ook zonbescherming is een must!

De weken na de behandeling schilferen de oude huidcellen af omdat de celvernieuwing is gestimuleerd na de behandeling. Dit is soms zichtbaar maar niet iedereen merkt dit.

Resultaat

– Stevigere, strakkere huid met vitale uitstraling
– (Acne)littekens verminderen in diepte en omvang
– Egalere huid

Don’t try this at home

Tegenwoordig zijn er dermarollers voor thuis op de markt. Hoewel deze rollers vaak niet dieper dan 0,5mm gaan; raden wij het gebruik van deze ‘thuis-gadget’ af. Het is immers een behandeling waarbij de huidlaag niet in tact blijft en slechte hygiëne kan voor meer problemen zorgen dan jou lief is.

De huidtherapeuten van Huidzorg Plus werken steriel en hebben de kennis om jouw huid stralend te krijgen door middel van microneedling.

Wil jij weten of jouw huid geschikt is voor microneedling?

Plan dan even een intakegesprek met ons in. Wij plannen tijd voor je in en geven jou advies op maat!

053 – 4367393
info@huidzorgplus.nl
06 – 18494197