Zoals het woord al zegt heeft een peeling als doeleinde de huid af te ‘pellen’. Bij een chemische peeling gebeurt dit door middel van een chemische stof die de tussencelstof in de huid verslapt en de huidcellen los weekt. Hierdoor schilferen oude huidcellen af en wordt de aanmaak van jonge, nieuwe cellen gestimuleerd.
Een chemische peeling kan ingezet worden om de grove huid te verfijnen, de huid gladder te maken, pigmentvlekjes, fijne lijntjes en acnelittekens te vervagen. Doordat afschilfering wordt gestimuleerd krijgen comedonen (mee-eters) minder kans en vermindert het acne. Na een peeling is de huid beter in staat vocht vast te houden, waardoor het ook geschikt is voor de behandeling van de droge huid.
Afhankelijk van de samenstelling en de zuurgraad van de peeling kunnen er minder of meer huidlagen gestimuleerd worden. Op basis van uw huidtype, klacht en het gewenste resultaat kan er gekozen worden voor een oppervlakkige, middel of diepe peeling:
- Glycolzuurpeeling (oppervlakkig)
- ZO 3 Step Peel (middel/diep)
- ZO Controlled Depth Peel (diep)
Indicaties
- Acne en acnelittekens
- Littekens
- Pigmentatieverschillen
- Fijne lijntjes/rimpels
- Grove poriën
- Grauwe huid
De behandeling
Afhankelijk van uw huidtype en uw huidprobleem bespreekt de huidtherapeut met u welke peeling het meest geschikt is. Voor het behalen van de gewenste resultaten zijn meestal meerdere behandelingen in kuurverband nodig.
Na de behandeling kan de huid tot een paar dagen daarna rood zien, afschilfering en korstjes vertonen. Hoe dieper de peeling, hoe meer roodheid en schilfering er nadien optreedt. Dit zijn allemaal goede, gewenste reacties van de huid. De tijd die uw huid nodig heeft om te herstellen hangt af van de diepte van de peeling. Gedurende de behandeling dient u de zon en zonnebank te vermijden en de huid te beschermen met minimaal SPF 30.