Ontsierende bloedvaatjes (ook wel haarvaatjes genoemd) kunnen overal op het lichaam voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan couperose op de wangen en de neus of een netwerk van kleine vaatjes op uw benen. Ook acne rosacea kan een ontsierende roodheid van de huid met zich meebrengen.
Met een laser kan de huidtherapeut deze ontsierende vaatjes veilig verwijderen, zonder de omliggende huid te beschadigen.

Hoe werkt de vaatlaser?

De laser produceert een lichtstraal, welke geabsorbeerd wordt door de rode kleurstof in het bloedvaatje. Hierdoor treedt verhitting op in het bloedvaatje en wordt deze vernietigd. Omdat het laserlicht alleen door het bloedvaatje wordt geabsorbeerd, blijft het omliggende weefsel intact.

Wat kunt u verwachten?

De behandeling is zeer doeltreffend en de resultaten zijn al direct na de behandeling zichtbaar. Het aantal behandelingen dat nodig is om het optimale resultaat te bereiken is afhankelijk van de uitgebreidheid van het te behandelen gebied.

De behandeling

Doorgaans is de laserbehandeling goed vol te houden. Tijdens de behandeling kunt u een prikkend gevoel ervaren. Na de behandeling zal de huid enige uren rood zien en kan een lichte zwelling van de huid optreden. Soms kunnen enkele korstjes ontstaan. Naast een laserbehandeling kan ook camouflagetherapie een oplossing bieden bij ontsierende roodheid en vaatjes.

Resultaten