Couperose is een benaming voor ontsierende gesprongen bloedvaatjes in het gezicht, vaak op de wangen of de neus. Door aanleg en zonschade kunnen de haarvaatjes in de huid verzwakken en verwijden. Ook rosacea kan roodheid van de huid met zich meebrengen. Wat veel mensen niet weten is dat couperose veilig en eenvoudig te verwijderen is met de vaatlaser. In dit artikel vertellen we meer over deze behandeling: 

Hoe werkt een behandeling met de vaatlaser?

Voordat we starten met de laserbehandeling, krijgt iedereen in de ruimte een bril op, om de ogen te beschermen. De Medart diodelaser produceert een lichtstraal, welke geabsorbeerd wordt door de rode kleurstof in het bloedvaatje. Het handstuk lijkt op een pen, waarmee we heel nauwkeurig over het gesprongen vaatje heen kunnen tekenen. Hierdoor treedt verhitting op in het bloedvaatje en wordt deze vernietigd, het omliggende weefsel blijft intact. 
Meestal is de laserbehandeling goed vol te houden. Tijdens de behandeling kunt u een prikkend/stekend gevoel ervaren. Nadien wordt de huid gekoeld en een verkoelende aloë vera gel aangebracht. Na de behandeling zal de huid enige uren rood zijn en kan er een lichte zwelling van de huid optreden. In een enkel geval kunnen er nadien korstjes ontstaan. Het is belangrijk hier niet aan te krabben of te wrijven, om de huid mooi te laten herstellen.  

Is de vaatlaser schadelijk?

Veel mensen vinden het spannend of eng om een laserbehandeling te ondergaan. Die spanning snappen wij heel goed, het is ook erg belangrijk dat u een laserbehandeling alleen ondergaat bij een bevoegd professional (huidtherapeut of arts). Bij Huidzorg Plus bent u in professionele en veilige handen bij ervaren en gekwalificeerde huidtherapeuten, een laserbehandeling is dan absoluut niet schadelijk. Wel kunnen er tijdelijke huidreacties optreden na de behandeling, die normaal zijn. Daarover vertellen we hieronder meer.  

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

De behandeling is zeer doeltreffend. Vaak is na de behandeling direct zichtbaar dat de felle roodheid in de huid is verminderd. Na de behandeling heeft de huid een aantal weken nodig om het afval van het vernietigde vaatje op te ruimen. Soms kan een vaatje daarom na de behandeling nog een tijdje zichtbaar blijven en verdwijnt het stukje bij beetje. Gemiddeld heeft u 1-3 behandelingen van 15-30 minuten nodig om het meest optimale resultaat te bereiken. 

Vragen? Plan een gratis intake!

Om het laagdrempelig te houden, bieden wij een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens de intake wordt uw klacht onderzocht en besproken en ontvangt u persoonlijk advies.