Iedereen wil een stralende huid en nu het mooi weer is laten we hem ook meer zien. Maar hoe wordt de huid mooi en nog belangrijker, hoe blijft hij mooi? Huidtherapeut Ann-Rien geeft je haar 5 tips.

 Tip 1:      Smeren, smeren, smeren

zonbescherming
Om onze huid te beschermen tegen huidproblemen, huidveroudering en huidkanker moeten we smeren. Oke, dat weten de meesten nu wel. Maar weet je hoe en met wat?

  • Gebruik het liefst een factor 30 of hoger met UVA, UVB en HEV (High  energy visible light). Bijvoorbeeld Obagi Oclipse sunscreen + primer SPF 30 voor het gezicht of Oclipse sun spray SPF 50 voor het lichaam.
  • Smeer rijkelijk! Dat wil zeggen, 7 theelepels voor je hele lichaam! Over het algemeen wordt er te weinig crème gebruikt bij het insmeren, en hoe dunner de crème wordt gesmeerd, hoe lager de factor is.
  • Smeer op de 2 uur! Het is onjuist dat een crème met hoge factor minder vaak gesmeerd hoeft te worden. Door zweten en zwemmen maar ook door wrijving wordt de werking minder en is de kans op verbranden groter.
  • Tenslotte: reinig je huid  ’s avonds goed om het laagje crème er weer af te halen, dat voorkomt onzuiverheden.

Meer informatie over het juiste zonproduct voor jouw huidtype lees je in dit voorgaande blog.

Tip 2:       Laat wratjes en bultjes verwijderen

Op de ontblote huid kunnen wratjes, bultjes en friemeltjes tevoorschijn komen die je normaal liever verstopt. Deze huidoneffenheden zijn vaak storend om te zien maar kunnen ook vervelend zijn vanwege schuren of bloeden bij scheren. Vaak kunnen deze plekjes eenvoudig verwijderd worden. Neem contact op voor een afspraak, dan kan er bekeken worden of en hoe de oneffenheden verwijderd kunnen worden.

 Tip 3:       Voorkom vlekjes ; Krab niet aan de huid!

Heb je last van korstjes, bultjes of puistjes? Zit hier niet aan! Dit kan erg lastig zijn maar is wel erg belangrijk om een egale huid te behouden. In het geval van korstjes moet je je voorstellen dat er een hele dunne huid onder dat afdakje ligt. Wanneer het korstje (een natuurlijke beschermlaag) eraf gehaald wordt zonder dat de huid eronder voldoende hersteld is, is de kans groot dat het nog niet genoeg bescherming voor de zon heeft opgebouwd. Hierdoor is het gevoeliger voor verbranden en pigmentvlekjes. Druk ook geen mee-eters of puistjes zelf uit. Als je dit zelf doet ontstaat er vaak een korstje, waar je weer lastig vanaf kan blijven; een vicieuze cirkel dus.

 Tip 4:      Last van acne of een vette huid? Zon werkt averechts…

In eerste instantie zijn veel mensen met acne blij met de zon, deze droogt namelijk de huid uit. In het begin van de zomer kan dit goed helpen. Maar om zich te beschermen tegen de zon maakt de huid ook een dikkere opperhuid (epidermis) aan. Met als gevolg dat talg minder makkelijk uit kan vloeien en sneller de poriën verstopt. Hierdoor kan acne worden uitgelokt. Voor de lange termijn is het dus beter dat de huid niet te veel in aanraking komt met zonlicht. Bescherm de huid goed met een ‘licht’ product dat gericht is op een vette huid, zoals de Oclipse sunscreen + primer van Obagi of de Sun fluid 50+ van Eucerin. Deze zijn speciaal voor het gezicht en matteren ook direct. Natuurlijk is acne ook heel goed te behandelen, neem hiervoor contact met onze huidtherapeuten op!

 Tip 5:     Laat storende beharing definitief en verantwoord verwijderen!

Voor de vrouwen die oksels, benen of andere plekken zelf ontharen, bijvoorbeeld met ontharingscrème: Let na het ontharen op met zonlicht, het kan zijn dat de huid wat kwetsbaarder is geworden door de onthaarbehandeling en er makkelijker pigmentvlekken ontstaan. Heb je last van ingroeiende haartjes, dan kan het helpen om regelmatig te scrubben. Maar om hier (bijna) geen last meer van te hebben is definitief ontharen nog wel het beste! Hup, lekker naar buiten zonder na te denken over ongewenste haren. Neem contact op voor een intake gesprek.