Ongewenste haargroei is zowel bij mannen als vrouwen een veelvoorkomende klacht. Scheren, harsen of waxen kunnen tijdelijk voor verbetering zorgen, maar zullen de haren niet blijvend verwijderen.
Bij Huidzorg Plus worden grijze, blonde of rossige haren definitief verwijderd door middel van elektrische epilatie. Donkere haren zijn geschikt voor laserontharing.

De behandeling

Om het haartje te vernietigen wordt een zeer klein naaldje in het haarzakje gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom gegeven, waardoor het haarzakje wordt verhit en beschadigt.
Doordat de haren één voor één behandeld worden is elektrisch epileren een tijdrovende behandeling, afhankelijk van de uitgebreidheid van het gebied kan het meerdere maanden duren voordat de haargroei verdwenen is.
Elektrisch epileren is gevoelig, maar doordat de stroomsterkte aangepast kan worden aan de patiënt is de behandeling voor iedereen te verdragen.
Na de behandeling ziet de huid vaak rood en iets gezwollen. U kunt de huid dan thuis nakoelen. Meestal is de roodheid na een dag weggetrokken.
Laserontharing >>