Huidzorg Plus is een paramedische praktijk voor Huidtherapie, gevestigd in Enschede, Hengelo en Nijverdal. Wij zijn gespecialiseerd in diverse huidbehandelingen en lasertherapie.
U kunt bij ons terecht voor de behandeling van vele huidproblemen zoals acne, littekens en overbeharing. Maar ook voor zorg op ‘cosmedisch’ gebied zoals definitieve laserontharing, acnelittekens en verbetering van de huidconditie.
Om kwaliteit en deskundigheid te kunnen waarborgen zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Wij volgen regelmatig nascholingen en zijn actief in het beroepenveld om ontwikkelingen nauw te volgen.
Iedereen met een huidvraag- of probleem kan direct terecht bij de huidtherapeut. Maar dit kan ook op doorverwijzing van de huisarts of specialist.
Bij Huidzorg plus is eerste intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend, omdat we het graag laagdrempelig houden.

De huidtherapeut

De huidtherapeut is werkzaam binnen het domein van de gezonde en de zieke huid. De huidtherapeut levert op professioneel verantwoorde wijze huidtherapeutische zorg en baseert het professioneel handelen op beschikbare wetenschappelijke kennis. Als paramedicus gaat de huidtherapeut een stap verder dan enkel het verfraaien van de huid, hierin onderscheidt zij zich van een schoonheidsspecialiste of huidcoach.
Sinds 2003 is het beroep opgenomen in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG; artikel 34). Dit betekent onder meer dat de titel wettelijk beschermd is en dat een huidtherapeut moet voldoen aan kwaliteitseisen wat betreft beroepsuitoefening, opleiding en ervaring. Om de titel te mogen gebruiken moet je een 4 jarige HBO opleiding Huidtherapie hebben gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool Den Haag.
De huidtherapeuten >>