41 % van de jongeren smeert zich zelden of nooit in tijdens wintersport. Bescherming voor de wintersportzon is voor de meesten dus niet zo logisch als tijdens een dagje aan het strand. Toch is zonbescherming op de wintersport juist een must! In de bergen is de schadelijke UV-straling namelijk sterker en verse sneeuw weerkaatst ook nog 90% van deze straling op je huid. Het KWF waarschuwt daarom voor de hoge piekbelasting van de zon, wat de kans op verbranding en het risico op huidkanker vergroot.

5 tips voor goede én mooie bescherming voor je huid

Door de juiste maatregelen te nemen bescherm je niet alleen tegen huidkanker, maar ook tegen versnelde huidveroudering en pigmentvlekken. Hoe kan je zonder al teveel moeite je huid beschermen én er mooi uitzien? We geven je 5 tips:
colorescience-blog
1. Gebruik de zonbescherming een half uur voordat je naar buiten gaat, minimaal spf 30.
Zorg ervoor dat je niet verbrandt!
2. Voor de vrouwen, gebruik zonbescherming en make-up in één:
Reguliere winter zonbescherming kan een vette en witte waas achter laten en combineert niet fijn met je eigen make-up. Wil je dit voorkomen, gebruik dan de producten van de Sunforgettable lijn: dit is minerale make-up ontwikkeld voor optimale zonbescherming. Zo sta je goed beschermd en stralend bij de piste en de apres-ski.
3. Gebruik je toch liever een reguliere zonnecrème, neem dan niet hetzelfde product als in de zomer.
Deze zijn namelijk op waterbasis en kunnen daardoor bevriezen op de huid.
colorescience
4. Ook in de winter is het nodig om elke twee uur opnieuw bescherming aan te brengen.
Door de lage temperatuur merk je bovendien minder snel dat je huid verbrand aanvoelt. Een handige tip is de Sunforgettable brush; een bescherming met SPF 30 in een kwast. Je brengt hem simpel en snel aan over je gezicht en is dus makkelijk te herhalen. Matterend, waterproof en geschikt voor mannen en vrouwen.
5. Vergeet niet om ’s avonds je huid weer schoon te maken.
Na een dag fanatiek skieën is je huid vuil van het zweet en talg. Dagelijks reinigen is belangrijk om ontstekingen te voorkomen en je huid gezond te houden.

Heb je vragen hierover of wil je de Sunforgettable producten uitproberen? Neem contact met ons op.