Bij Huidzorg Plus geloven wij dat huidzorg niet alleen gaat over je huid, maar ook over jou als persoon. Je huid vormt vaak de eerste indruk die je achterlaat bij mensen en hierdoor hebben huidproblemen ook vaak invloed op je gevoel en je zelfvertrouwen. Gevoelens van frustratie, angst of schaamte is wat bij veel mensen voor komt.
Natuurlijk werken we met onze huidbehandelingen er al aan om jouw huid weer zo gezond en stralend mogelijk te maken! Vaak zien we dat dit al voldoende helpt om je beter in je vel te voelen, letterlijk en figuurlijk.
Maar soms is alleen onze huidbehandeling niet genoeg doordat bepaalde emoties of gewoontes je in de weg blijven zitten. In dat geval kan de huidtherapeut je adviseren om eens te gaan praten met onze psycholoog. De psycholoog kan ervoor zorgen dat je ook van binnen beter in je vel zit.

Waarom (g)een psycholoog?

Een stap naar een psycholoog is niet altijd makkelijk. Gedachten als ‘ik moet het toch zelf kunnen’ worden vaak gehoord en mensen blijven om deze reden vaak lang rondlopen met vervelende gedachten en gevoelens. Een psycholoog kan hierbij goed helpen! Misschien moeten we daarom stellen ‘Waarom geen psycholoog?’. Waarom lang blijven rondlopen met onzekerheid of andere vervelende gedachten en gevoelens, als een steuntje in de rug hier verandering in kan brengen?
Wanneer je twijfelt of een psycholoog aanvullend op jouw huidbehandeling nog iets voor je kan betekenen, dan is het mogelijk om vrijblijvend een kennismakingsgesprek te plannen bij de psycholoog van Pro Corpus.

Hoe ziet een psychologie behandeling eruit?

Allereerst kun je vrijblijvend kennis maken met de psycholoog tijdens een intakegesprek. Daarin zal je met de psycholoog bespreken waar je tegenaan loopt en kan de psycholoog met je meedenken of zij iets voor jou kan betekenen. Daarnaast kun je in dit gesprek ook rustig bekijken of jij een klik voelt en vertrouwen hebt in een eventuele behandeling.
In het begin van de behandeling zal geïnventariseerd worden wat jij graag wil bereiken en samen zal een stappenplan bedacht worden. De behandeling bestaat uit enkele gesprekken met de psycholoog, eventueel gecombineerd met E-health (onder begeleiding). De totale kosten van de behandeling zijn €400, ongeveer hetzelfde bedrag als je eigen risico.
Voor meer inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Sarah Rutjes van Pro Corpus:
tel. 053-3030000.