Het hebben van acne of rosacea heeft impact op de conditie van je huid. Maar het kan ook invloed hebben op je mentale conditie; je zelfvertrouwen en sociale situaties. Daarom staan wij tijdens onze behandelingen ook stil bij kwaliteit van leven; zodat je na de behandeling letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zit! In dit blog lees je in welke mate onze behandelingen een verbetering van kwaliteit van leven bewerkstelligen en laten we enkele patiënten aan het woord.

Resultaatmetingen

Voor, tijdens en na de behandeling doen we resultaatmetingen, zodat de vooruitgang voor de patiënt heel inzichtelijk is. Indien nodig wordt in het traject samengewerkt met dermatoloog en psycholoog, met wie er nauw contact is. Resultaten bij onze acne- en rosacea patiënten:

  • De gemiddelde acnepatiënt ervaart bij aanvang van onze behandeling een matige vermindering van kwaliteit van leven (geen-licht-matig-ernstig, Skindex-29 vragenlijst). Na 6 behandelingen ervaart de gemiddelde patiënt geen vermindering van kwaliteit van leven.
  • De tevredenheid over de huid scoort gemiddeld een 6,4 (0 = zeer tevreden, 10 = zeer ontevreden, VAS score). Na 6 behandelingen is de tevredenheid over de huid verbeterd naar een 2,9.
  • De activiteit van de acne scoort gemiddeld een 5,5 (0 = helemaal niet actief, 10 = zeer actief, VAS score). Na 6 behandelingen geeft men de activiteit van de acne een 2,2.

Patiëntervaringen & kwaliteit van leven

“Ik heb een jaar hormonen geslikt voor mijn ziekte endometriose. Mijn huid heeft hier flink onder moeten lijden. Ik kreeg door de hoeveelheid hormonen ontzettend last van acne (gezicht, schouders, rug). Ik werd erg ongelukkig van mijn huid, wat mij op verschillende gebieden belemmerde. Huidzorg Plus heeft mij geholpen met het herstel mijn huid. Het resultaat na 4/5 maanden is geweldig, wat een verschil.”
“Tijdens mijn puberteit is bij mij acne ontstaan, ik was een jaar of 14. Het heeft me heel onzeker gemaakt en heb alle bedenkbare merken geprobeerd die te koop waren bij de drogisterij. Tijdens het intakegesprek bij Huidzorg Plus voelde ik me voor het eerst in jaren serieus genomen over mijn probleem. De professionele en persoonlijke aanpak van Huidzorg Plus heeft mij mijn zelfvertrouwen teruggegeven.”
“Ik besloot bij de drogisterij allerlei dingen te halen die het in ieder geval een stuk moesten verminderen. Helaas werd het alles behalve minder en werd ik er ook erg onzeker van. Door het gebruik van foundation probeerde ik het zo goed mogelijk te camoufleren. Sinds de behandeling bij Huidzorg Plus durf ik weer zonder foundation de deur uit en dat is een heerlijk gevoel!”
“Ik liep al jaren met rosacea. Mijn huid zat onder de rode vlekken en schrale plekken en voelde ruw en hobbelig. Onder invloed van stress werd de rosacea alleen maar erger en voelde ik me heel onzeker. Sinds de behandeling voel ik me een stuk zekerder en van mijn omgeving krijg ik complimenten over mijn huid.”
Herken jij je hierin? Stap dan bij ons over de drempel. We zeggen drempel, want de huidklachten waar jij je onzeker over kan voelen, zijn voor ons heel normaal en ook nog eens goed te behandelen!

Bekijk hier nog meer ervaringen en resultaten van onze patiënten