Ongewenste haargroei is voor zowel mannen als vrouwen een probleem. Door scheren, epileren, harsen of waxen kunnen de haren verwijdert worden, maar dit resultaat is tijdelijk. Met de moderne diode-lasertechnologie is het mogelijk om haargroei definitief te reduceren.
Bij Huidzorg Plus worden donkere haren verwijdert met de MedArt 435 Diodelaser. Deze laser met een golflengte van 810 nm is een van de effectiefste lasers van dit moment. Grijze, rossige of lichte haren worden behandeld door middel van elektrische epilatie.

Hoe werkt de Diode laser?

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het haarzakje. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarcellen. Hierdoor wordt de haar verhit en de haarwortel vernietigd, zodat daaruit geen nieuwe haar kan groeien.

Hoe verloopt een behandeling?

Tijdens de behandeling voelt u een sterke warmte en prikkeling. Door een speciale koeling aan de laser wordt de bovenlaag van de huid gekoeld, dit beschermt de huid tegen beschadiging en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling. De behandeling is niet pijnloos maar word vaak goed verdragen. Na de behandeling zal de huidtherapeut uw huid koelen door middel van een koud kompres, coolpack en/of aloë vera gel. De huid kan iets rood kleuren en licht opzwellen. Dit houdt maximaal 2 tot 4 uur aan. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten voortzetten. Na ongeveer 1,5 à 2 weken kunnen de haren los gaan zitten en uitvallen.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haren te behandelen. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus; alleen een haartje dat zich in de groeifase bevindt zal worden vernietigd door het laserlicht. De behandelingen vinden plaats om de 4 tot 8 weken. Dit hangt af van het gebied dat behandeld moet worden. Wanneer u al met een vermindering van de haargroei tevreden bent kunt u natuurlijk ook eerder stoppen met de behandeling. De huidtherapeut bespreekt met u de wensen en verwachtingen tijdens het intakegesprek.

Welk resultaat kunt u verwachten?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 80-90% verwijderd. De resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Het blijft altijd mogelijk dat in de loop der jaren andere haarzakjes geactiveerd worden onder invloed van hormonen (bijvoorbeeld in de overgang) of medicatie.

 
 
 
 
 

Voor en na de behandeling

  • Niet epileren of harsen
    Vanaf 5 weken voor de behandeling en tijdens het behandelproces zijn epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Als u de haar namelijk in zijn geheel uit de huid verwijderd kan de laser deze niet meer vernietigen. Scheren of knippen mag wel.
  • Niet scheren voor de eerste behandeling
    De instelling van de laser word bepaald aan de hand van de dikte, de kleur en de dichtheid van de haargroei. Daarom is het belangrijk dat de haren zichtbaar zijn tijdens de eerste behandeling.
  • Zonbescherming
    Het is van belang dat uw huid vóór een behandeling niet teveel is blootgesteld aan de zon of zonnebank. Een gebruinde huid kan namelijk ook laserlicht absorberen; dit kan risico’s met zich meebrengen en ten koste gaan van de effectiviteit van de behandeling. Wij raden u aan de huid gedurende de behandelingen te beschermen met een zonnecrème  factor 30 of 50.

Wat is het verschil tussen laser en flitslicht (IPL)?

Bij Huidzorg Plus word gewerkt met een diodelaser. Laser heeft een unieke golflengte speciaal gericht op het pigment van de haar. Flitslicht heeft vele golflengten en werkt niet uitsluitend op het pigment, maar ook op het vocht in de huid en de rode bloedlichaampjes in het bloed. Hierdoor gaat een deel van het licht verloren en wordt er minder warmte afgegeven aan de haar. Flitslampen werken ook met grotere koppen, waardoor de energiesterkte afneemt en de vernietiging van de haar minder effectief is. Dit zijn twee van de belangrijkste redenen waarom er met flitslicht meer behandelingen nodig zijn dan met laser.
Elektrische Epilatie >>