Wanneer een wond niet optimaal geneest, kan een litteken ontstaan dat problemen geeft, zoals roodheid, jeuk, pijn, verdikkingen, verklevingen of bewegingsbeperkingen. De huidtherapeut kan deze problemen op verschillende manieren verhelpen.

De behandeling

De keuze van de behandeling hangt af van het type litteken en uw klachten.
Littekenmassage: Door middel van verschillende massagehandgrepen kan de huidtherapeut een litteken weer soepel maken. Ook kan de huidtherapeut u of uw partner/familielid massagetechnieken aanleren, waardoor u zelf mee helpt aan een voorspoedig herstel.
Siliconenpleisters: Doorzichtige pleisters die een litteken vlakker en soepeler maken en zorgen voor een afname van roodheid en jeuk. Voor zichtbare locaties, bijv. in het gezicht, kan de huidtherapeut u siliconengel adviseren.
Kinesiotape: Elastische pleisters die in een rastervorm over het litteken worden geplakt en er voor zorgen dat verklevingen in een litteken verminderen.
Camouflagetherapie: Door middel van een camouflerend product kunnen littekens en verkleuringen minder zichtbaar gemaakt worden
Dermapen: Met behulp van miniscule naaldjes worden gaatjes geprikt in het litteken, waardoor het littekenweefsel wordt afgebroken. Door het nieuwe wondgenezingsproces wordt gezond littekenweefsel gevormd. Hierdoor wordt het litteken kleiner, vlakker en minder opvallend

Chemische peeling: Door de huid af te peelen wordt een litteken vlakker en gladder.

Resultaten

 
 
 
 
 
Camouflagetherapie >>
Dermapen >>
Chemische peeling >>