In onze praktijk merken wij dat het woord ‘peeling’ veel mensen nieuwsgierig maakt. Maar als we verder praten blijken de meesten niet precies te weten wat het inhoudt. Dat is niet gek als je ziet hoeveel verschillende soorten producten en behandelingen er verkrijgbaar zijn. Ook wij zetten peelings in om de huid te verbeteren en soms zelfs te transformeren. Nu we midden in het ideale ‘peelseizoen’ zitten, leek het ons een mooi moment om wat meer kennis te delen over dit onderwerp: 
Het woord ‘peeling’ zegt nog niet zoveel. Het is namelijk een verzamelnaam voor diverse methoden. Wat ze allemaal gemeen hebben is het doel om de huid af te pellen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Mechanische peeling
  • Enzymatische peeling
  • Chemische peeling
  • Retinol peeling

Waar let je op bij het kiezen van een peeling?

Afhankelijk van het gewenste effect adviseren wij één of meerdere soorten peelings. Het resultaat wordt bepaald door de ingrediënten en de soort techniek. Helaas zijn er ook veel teleurstellende producten en behandelingen op de markt. Bij Huidzorg Plus zijn alle huidtherapeuten geschoold tot ZO specialist en werken we alleen met de peelings van dr. Zein Obagi (ZO), die uniek zijn op het gebied van veiligheid en resultaat.

Mechanische peeling

Een mechanische peeling wordt oppervlakkig uitgevoerd met behulp van korreltjes of kristallen die de dode huidcellen aan de opperhuid als het ware afschuren en polijsten. Hierdoor voelt de huid direct gladder aan, raken poriën minder snel verstopt en krijgt de huid een gezondere glans. Dit is net als het reinigen van je huid voor iedereen een must. Scrub producten voor thuis zijn hier een voorbeeld van, zoals de ZO Exfoliating polish of Vitascrub.  Hiermee kun je elke dag (ja elke dag!) krachtig en veilig scrubben.
foto-scrub

Enzymatische peeling

Zoals de naam al zegt werkt deze peeling op basis van enzymen. Deze eiwitten eten de schilfertjes aan de epidermis (opperhuid) op, zodat de huid glad en zacht achter blijft. Deze zachte manier van peelen is geschikt voor iedere huid en werkt ook ideaal op ruwe of schilferende plekken. Omdat het oppervlakkig werkt kun je er minder resultaat mee behalen dan met een chemische peeling.
Een voorbeeld is de Invisapeel van ZO Medical. Dit is een thuispeel, die een boost geeft aan je keratinocyten (cellen in de opperhuid), zonder dat je ervan gaat schilferen. Een praktijkbehandeling is de Enzym prep peel, die erg fijn is als je in de reactiefase zit van ZO producten of als losse behandeling.

Chemische peeling

Dit is de meest krachtige categorie peelings die we alleen uitvoeren in onze praktijk. Het peelen gebeurt door middel van een chemische stof die de tussencelstof in de huid verslapt en de huidcellen los weekt. Bij diepere peelings worden zelfs hele huidlagen opgelost. Hierdoor schilferen oude huidcellen af en komt een nieuwe laag met jonge huidcellen tevoorschijn.
De samenstelling en de zuurgraad van de peeling bepaald tot welke huidlaag er gestimuleerd en vernieuwd kan worden. Bij Huidzorg Plus passen we toe: de Glycolzuurpeeling en ZO stimulator peel (oppervlakkig), ZO 3 Step Peel (middel) en ZO Controlled Depth Peel (middel/diep).
Met een chemische peeling kan de huid enorm verbeterd worden op het gebied van acne, acnelittekens, pigmentvlekken, fijne lijntjes, grove poriën en grauwe huid.
DSC_0641-

Retinol thuis peeling

De meeste intensieve peelings moeten worden uitgevoerd door een professional. Maar de radical peel van dr. Zein Obagi bied je de mogelijkheid om thuis een krachtige peeling te doen, waarbij je de intensiteit zelf bepaald. Door een hoge concentratie retinol enkele dagen achter elkaar te gebruiken, stimuleer je de huid tot unieke diepte en verbetert de structuur en egaliteit. Deze peeling kun je pas uitvoeren als je helemaal gewend bent aan het gebruik van retinol en na instructie van onze huidtherapeuten.
Je leest het, er is veel mogelijk op het gebied van peelings. Laat je goed informeren en adviseren door een professional, zodat je in goede handen bent en kan rekenen op een mooi en veilig resultaat. Bel ons voor een gratis advies: tel.053-4367393.