In onze praktijk merken wij dat het woord ‘peeling’ veel mensen nieuwsgierig maakt. Maar als we verder praten blijken de meesten niet precies te weten wat het inhoudt. Dat is niet gek als je ziet hoeveel verschillende soorten producten en behandelingen er verkrijgbaar zijn. In dit blog vertellen we je welke professionele peelings wij inzetten om de huid te verbeteren en soms zelfs te transformeren:
Het woord ‘peeling’ zegt nog niet zoveel. Het is namelijk een verzamelnaam voor diverse methoden. Wat ze allemaal gemeen hebben is het doel om de huid af te pellen maar dit kan op verschillende manieren. In dit blog gaan we alleen in op professionele peelings die in de praktijk worden uitgevoerd. Later dit kwartaal volgt ook een blog over thuispeelings!

Waar let je op bij het kiezen van een peeling?

Afhankelijk van het gewenste effect adviseren wij één of meerdere soorten peelings. Het resultaat wordt bepaald door de ingrediënten en de techniek. Helaas zijn er ook veel teleurstellende producten en behandelingen op de markt. Bij Huidzorg Plus zijn alle huidtherapeuten geschoold tot ZO specialist en werken we alleen met de peelings van dr. Zein Obagi (ZO), die uniek zijn op het gebied van veiligheid en resultaat.
Huidzorg Plus_A3A6264

Enzymatische peeling (oppervlakkig)

Zoals de naam al zegt, werkt deze peeling op basis van enzymen. Deze eiwitten eten de schilfertjes aan de epidermis (opperhuid) op, zodat de huid glad en zacht achter blijft. Deze zachte manier van peelen is geschikt voor iedere huid en werkt ook ideaal op ruwe of schilferende plekken. Omdat het oppervlakkig werkt kun je er minder resultaat mee behalen dan met een chemische peeling.
Een voorbeeld is de Invisapeel Resurfacing Treatment van ZO Medical. Dit is een peeling, die een boost geeft aan je keratinocyten (cellen in de opperhuid), zonder dat je ervan gaat schilferen. Een andere praktijkbehandeling is de Enzym prep peel, die erg fijn is als je in de reactiefase zit van ZO producten of als losse behandeling.

Chemische peeling (oppervlakkig / middeldiep / diep)

Dit is de meest krachtige categorie peelings. Het peelen gebeurt door middel van een chemische stof die de tussencelstof in de huid verslapt en de huidcellen los weekt. Bij diepere peelings worden zelfs hele huidlagen opgelost. Hierdoor schilferen oude huidcellen af en komt een nieuwe laag met jonge, gezonde huidcellen tevoorschijn. Op deze manier geeft het veel verbetering bij acne, acnelittekens, pigmentvlekken, fijne lijntjes, grove poriën en grauwe huid.
De samenstelling en de zuurgraad van de peeling bepaald tot welke huidlaag er gestimuleerd en vernieuwd kan worden. Bij Huidzorg Plus passen we toe: de Glycolzuurpeeling en ZO stimulator peel (oppervlakkig), ZO 3 Step Peel (middel) en ZO Controlled Depth Blue Peel (middel tot diep). Hoe dieper de peeling, hoe beter de resultaten zijn. Maar een diepere peeling geeft ook meer downtime (hersteltijd) en heeft meer voorbereiding nodig. Daarom overleg je met onze huidtherapeut wat voor jou de beste behandeling is.
Overweeg je een professionele peeling, laat je dan altijd goed adviseren door een professional, zodat je in goede handen bent en kan rekenen op een mooi en veilig resultaat. Bel ons voor een gratis advies: tel.053-4367393.
DSC_0641-