Maandag 26 februari onderging ik een ‘3-Step Stimulation Peel van ZO Medical’. Niet alleen om mijn huid te verbeteren maar vooral om te ervaren wat de patiënt voelt. Lees hier een verslag van mijn behandeling en het herstel.
In deze video zie je hoe de peeling wordt toegepast:

 
Herstel na de behandeling
Dag 1 tm 8
Mijn week na de 3 step peel..
Dag 0 – maandag
Vandaag staat mijn 3 step peel gepland. Voorafgaand aan de peeling heb ik mijn huid voorbereid met een volledig ZO protocol wat noodzakelijk is voor een mooi resultaat. Allereerst wordt de huid gereinigd en wordt de huid ontvet. Daarna wordt de peel solution (bestaande uit 17% salicylzuur, 10% TCA en 5% melkzuur) aangebracht, die ervoor zorgt dat het bovenste laagje van de huid opgelost wordt. Na enkele seconden was er een ‘poederlaagje’ te zien. Dit komt doordat de zuren geneutraliseerd worden door eiwitten uit de bovenste huidlaag. Ik vind het behoorlijk branden maar met een koude waaier is het te doen. Daarna krijg ik een crème van 6% retinol op mijn huid. Ook dit geeft een brandend gevoel, maar gelukkig maakt de kalmerende crème die ik daarna op krijg veel goed! Het resultaat na deze peeling is een rode huid, die trekkerig aanvoelt.
Dag 1 – dinsdag
Mijn huid voelt vandaag trekkerig. Het tweede zakje met 6% retinol mag ik na de reiniging aanbrengen. Ik heb geen vrij genomen van het werk, omdat ik het belangrijk vind dat patiënten kunnen zien wat zo’n peel nou eigenlijk doet. Na een dag aardig wat gepraat te hebben, beginnen mijn mondhoeken aan het einde van mijn werkdag iets ‘in te scheuren’: het vervellen is begonnen! Ook voelt mijn gezicht inmiddels nog steeds erg trekkerig, en lijk ik nu vijftig jaar ouder.. ‘Weten we meteen hoe je er rondom je tachtigste eruit ziet’ aldus mijn zus.
Dag 2 – woensdag
Rondom mijn neus(vleugels) en mond ben ik vannacht aan het vervellen geweest. Voorzichtig probeer ik de grootste velletjes weg te knippen met een schaartje. Ik weet dat de vervelling maar 1-2 dagen duurt, maar toch begint het nu wel even vervelend te worden.
Dag 3 – donderdag
Dag 3 na de peel alweer. Tijd vliegt, gelukkig maar want gisteren en vandaag waren toch wel de meest ‘pittige’ dagen. De huid trekt veel en met dat gevoel ben ik wel een beetje klaar merk ik. Gelukkig heeft de oude huid rondom de mond losgelaten, hier heb ik geen trekkerig gevoel meer. Na de peel heb ik een kalmerende crème meegekregen. Deze heb ik tot nu toe nog niet gebruikt, omdat het gebruik van deze crème vervellen kan vertragen. De plekjes waar de huid aan het ‘splijten’ is, zijn rood en pijnlijk. Deze plekjes  smeer ik vanaf vandaag in met de kalmerende crème.
Dag 4 – vrijdag
Vandaag zie ik waar ik alles voor doe! De huid die onder de vellen vandaan komt ziet er mooi roze uit en ik kan nu al zien dat mijn poriestructuur veel fijner is geworden! Het vervellen duurt iets langer dan ik zelf had verwacht, maar door wat ik zie wordt ik in positieve zin ongeduldig naar het eind resultaat.
Dag 5 – zaterdag
Met een klein schaartje in de aanslag begin ik de dag. Velletjes die duidelijk en ruim los van de huid liggen knip ik weg. Langzaam maar zeker komt het einde in zicht. Vandaag is ongeveer driekwart van de huid op mijn wangen vernieuwd, rondom de mond waren de vellen al weg en mijn voorhoofd is ook mooi op weg.
Dag 6 – zondag
We moeten nog een klein stukje vervellen.. mijn verwachting is dat het morgen zo goed als klaar is!
Dag 7 – maandag
Vandaag is het precies een week geleden dat ik de 3 step peel heb ondergaan. Normaal duurt het vervellen zo’n 5 tot 7 dagen. Dit is dag 7 en de schatting klopt wel: ik moet nog 3 á 4 velletjes verliezen voordat mijn huid echt compleet vernieuwd is. Hoewel het heel verleidelijk is, trek ik absoluut niet aan mijn velletjes.
Dag 8 – dinsdag
Mijn huid is vandaag compleet vernieuwd. En wat ben ik ontzettend blij met het resultaat! Ik verzorg mijn huid vandaag nog met de mildere producten van dr. Obagi, en begin morgen weer volgens protocol en met het opbouwen van de retinol producten om dit resultaat vast te houden.
Voor & na de peeling
voorna defnitief
Als ik de voor- en na foto bekijk, zie ik dat mijn huid egaler is en er minder pigmentverschillen zijn. Ook is de poriestructuur fijner, en voelt mijn huid steviger aan.
Is deze peeling ook voor jou geschikt?
Vraag het ons! De huidtherapeuten van Huidzorg Plus geven jou graag een kosteloos en vrijblijvend advies.