behandelaarsIedereen kent de schoonheidsspecialist en ook bij de huidarts (dermatoloog) hebben mensen een duidelijk beeld. De huidtherapeut daarentegen is nog een stuk onbekender terwijl een grote doelgroep hier juist geholpen kan worden. Wat is nou het verschil? Wanneer maak je de keuze om naar de huidtherapeut te gaan?

Een prettig gevoel bij de schoonheidsspecialist

Wanneer je ontspanning zoekt kan je goed terecht bij de schoonheidsspecialiste. Ook biedt een schoonheidsspecialiste vaak harsbehandelingen, het verven van wimpers en/of wenkbrauwen en huid verbeterende behandelingen aan. De opleiding tot schoonheidsspecialiste is op MBO niveau en door verschillende specialisaties kan er uitbreiding in behandelingen worden aangeboden. De gezonde huid die wat extra’s kan gebruiken komt goed tot zijn recht in een schoonheidssalon.

Lekker in je vel bij de huidtherapeut

De huidtherapeut is een specialist voor mensen met huidklachten of mensen die graag verbetering willen zien aan de huid zonder dat zij hierbij klachten ervaren. Er is een hulpvraag waar de huidtherapeut met je aan werkt, door middel van behandeling, begeleiding en advies. Dit kan heel breed zijn, van het behandelen van huidproblemen zoals acne of littekens tot aan cosmetische verbeteringen zoals huidverjonging of het verwijderen van tatoeages. Huidtherapie is een paramedische HBO opleiding en een huidtherapeut moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen om beroeps bekwaam te blijven. Zij is opgeleid om specialistische behandelingen veilig uit te voeren zoals chemische peelings en laserbehandelingen. Medicatie voorschrijven of operaties uitvoeren zoals een dermatoloog mag zij niet. Indien nodig wordt er samengewerkt met huisarts, dermatoloog of andere disciplines maar voor een eerste afspraak is geen verwijzing nodig.
Huidzorgplus_Hengelo_1

Hoe werkt dat nou bij ons?

Huidtherapie bij Huidzorg Plus

Huidzorg Plus heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van acne en gerelateerde klachten, zoals rosacea, acnelittekens en pigmentvlekken. Maar ook voor laserontharing, verbetering van de huidconditie en vele andere huidvragen kun je bij ons terecht. Tijdens de behandelingen wordt je persoonlijk behandeld en begeleidt, door ervaren huidtherapeuten. Om de vooruitgang voor jou duidelijk zichtbaar te maken voeren we diverse metingen uit. En omdat veel klachten niet alleen je huid beïnvloeden maar ook hoe jij je voelt, besteden we ook hier aandacht aan.

Medispa bij Huidzorg Plus

Wij willen iedereen de beste huidzorg bieden, ook als je geen huidproblemen (meer) ervaart of gewoon een gezonde huid wil behouden. Want hoe mooi zou het zijn als je jouw ontspannende behandeling kunt combineren met de kwaliteit en de effecten die je van de huidtherapeut verwacht? Dat is mogelijk met Medispa behandelingen van dr. Zein Obagi!
IMG_2667

Gratis advies & intake gesprek

Omdat we iedereen een goed advies willen geven en de drempel laag willen houden, is de eerste afspraak bij ons altijd gratis en vrijblijvend.  Hierbij nemen we rustig de tijd om jouw huid te onderzoeken en jouw vragen te bespreken, waarna er een behandelplan wordt geadviseerd. Vervolgens kun je overwegen of je deze behandeling wil starten. Vraag hier een gratis gesprek aan!