Jij hebt echt zo’n mooie huid!
Tijdens een intake is het de vraag waar ik het vraaggesprek mee af sluit: ‘Wat is je verwachting?’
Het antwoord is vaak hetzelfde: ‘ik wil dat het minder wordt of helemaal verdwijnt’. Negen van de tien keer sluit diegene tegenover mij zijn of haar wens af met ‘Ik wil zo’n huid als jou!’
Wat diegene dan vaak niet verwacht, is dat ik zelf ook struggles met mijn huid heb gehad. Van mijn puberteit tot aan mijn 25e heb ik acne en jeukende bultjes op mijn kaaklijn en decolleté gehad. En voor de krabbers onder ons: ik hoor bij jullie club.
Ik kon het niet laten en was veelal aan het krabben, wat helaas zijn littekens heeft achtergelaten. Ook heb ik isotretinoïne (ook wel roaccutane genoemd) geslikt; dit is vaak het ‘eindstation’ voor acne wat je door de dermatoloog voorgeschreven krijgt.
Nu is én behoud ik mijn huid in goede conditie doordat ik de producten van ZO Skin Health gebruik. En wat gebruik ik dan zoal?
Producten in de ochtend
In de ochtend gebruik ik de meeste producten. Ik ben geen ochtendmens, maar het gebruik van de producten kost echt weinig tijd. Kleine moeite!
Ik start met de Exfoliating cleanser om de huid schoon te maken. Bijkomend voordeel: door het wassen van mijn gezicht ben ik direct goed wakker.
Daarna scrub ik dode huidschilfers weg met de Exfoliating polish. Deze scrub gebruik ik vaak genoeg in de avond in plaats van in de ochtend hoor, wanneer ik écht geen zin of te weinig tijd heb.
Ik zorg dat de huid goed droog is gemaakt voordat ik een van de Complexion Renewal pads over mijn gezicht veeg. Zo verfrissend!
Good to know: wanneer je deze pads twee keer per dag gebruikt; zorg je ervoor dat je het proces van huidveroudering vertraagd.
De beste bescherming die ik mijn huid overdag gun is een combinatie van de Daily power defense en Oclipse sunscreen + primer SPF30. De Daily power defense is een soort dagcrème die vol zit met anti-oxidanten en de Oclipse sunscreen + primer SPF30 is een zonbescherming en primer in één. Een geweldige afsluiter om de dag mee te beginnen! J
Extra’tje 1.0
Oke. Het advies is om je overdag regelmatig te beschermen tegen de zon. Bij voorkeur zelfs om de twee uur! Maar breng jij opnieuw zonbescherming aan wanneer je make-up op hebt? Nee, precies. Ik ook niet.
Ga er maar eens even voor zitten want ik ga je een giga geheim verklappen: maak kennis met de Colorescience Sunforgettable brush! Deze ‘brush’ bevat zonbescherming in poedervorm. Zo kun je je gezicht op elk moment van de dag snel even bijpoederen en ben je direct beschermd tegen de zon. Deze gebruik ik dus zelf ook overdag als extra’tje wanneer het zonnig is.
Producten in de avond
’s Avonds is het een eitje: ik reinig de huid met de Exfoliating cleanser en haal nog een keer een van de Complexion Renewal pads over mijn huid.
Extra’tje 2.0
Ik ben een voorstander van het gebruik van retinol (vitamine A) omdat deze stof onder andere een verjongende functie heeft op de huid, het pigmentatie vervaagt en onzuiverheden (mee-eters & puistjes) voorkomt. Daarom gebruik ik eens in de zoveel weken een tijdje de Retinol Skin Brightener 1%; dit product is specifiek gericht op het aanpakken van pigment.