Onlangs onderging ik een ‘3 step Stimulation peel van ZO Medical’. Niet alleen om mijn huid te verbeteren maar vooral om te ervaren wat de patiënt voelt. Lees hier een verslag van mijn behandeling en het herstel.

Voor wie is de ‘ZO Medical 3 step stimulation peel’?

De ZO Medical 3 step stimulation peel is een behandeling die zeer geschikt is als je last hebt van pigmentvlekjes, acne, melasma, fijne lijntjes, grove poriën of een vale huidtoon. De professionele peeling wordt uitgevoerd in de praktijk en geeft een snel en zichtbaar resultaat. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes- en kleuren en mag maandelijks herhaald worden.

Hoe werkt het?

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de peel uit 3 stappen. Hierbij wordt de oppervlakkige, beschadigde huidlaag verwijderd en krijgen de diepere huidlagen een krachtige stimulans. Het unieke aan de peeling is dat het eenvoudig en veilig is, met een korte herstelperiode (4-7 dagen) en met een maximaal resultaat.

De behandeling

  • Stap 1 is het aanbrengen van de peeling bestaande uit 3 zuren: salicylzuur (17%), TCA (10%) en melkzuur (5%). Na enkele seconden neutraliseert de peeling zichzelf en vormt een poeder film (foto 1) over de huid.
  • Stap 2 is het aanbrengen van 6% Retinol crème die penetreert naar de diepere lagen van de huid (papillaire dermis), waar het een gecontroleerde en krachtige stimulans geeft.
  • Stap 3 is het aanbrengen van een dikke laag calming crème (foto 2). Deze crème kalmeert, hydrateert en onderdrukt ontstekingen zodat de huid zo snel mogelijk herstelt.

Is de peeling pijnlijk?

Echt pijnlijk vind ik het niet. De peeling geeft wel een sterk brandend en prikkend gevoel maar met de koude föhn op mijn huid kan ik het goed verdragen. Na de calming crème voelt mijn huid direct een stuk aangenamer. Na de peeling is de huid wat geel en glimmend. 

In deze video zie je hoe de peeling wordt toegepast, door dr. Obagi:

Herstel na de behandeling

Of ik op vakantie ben geweest vraagt een patiënte..? De huid is op dag 1 namelijk rood/bruin alsof ik te lang in de zon heb gelegen. Mijn huid voelt strak en droog, een teken dat de cellen in de opperhuid langzaam uitdrogen en afsterven. Onder die strakke laag wordt in hoog tempo een nieuwe opperhuid gevormd. Ter bescherming hiervan laten de huidschilfers nog niet los. Op dag 2 begint het vervellen; daar waar de nieuwe opperhuid klaar is laat de dode huidlaag los. Om dit proces niet te verstoren doe ik voorzichtig met lachen en kom ik absoluut niet aan de velletjes. Gelukkig weet ik dat het maar een paar dagen duurt en heb ik de calming crème in de aanslag om schilfertjes weg te smeren. Op dag 5 is mijn huid volledig hersteld en vernieuwd en kan ik weer make-up aanbrengen. Blij met mijn gladde, nieuwe huid, begin ik op dag 6 weer met mijn normale ZO-product routine.

Voor & na de peeling

Als ik na afloop in de spiegel kijk zie ik een fijnere poriestructuur, egalere teint en gladdere huid dan voor de peeling. Ook de fijne lijntjes rondom mijn ogen zijn verminderd. Een zichtbare huidverbetering dus! Heb je last van zichtbare huidklachten/huidveroudering dan zijn er nog mooiere en grotere verschillen zichtbaar.

 
Benieuwd of deze behandeling wat voor jou is?
Ontdek wat een 3 step stimulation peel voor jouw huid kan doen. Wij geven je graag een passend advies tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult.